16. lip 2016.

U ponedjeljak, 13. lipnja 2016., župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima proslavila je blagdan svoga nebeskog zaštitnika sv. Antuna Padovanskog.

Župljani i hodočasnici pripremali su se za blagdan kroz “13 utoraka posvećenih u čast sveca cijeloga svijeta” i kroz trodnevnicu uoči same župne svetkovine.

Mnoštvo vjernika uputilo se 13. lipnja prema svetištu svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Vjerni narod je cijeli dan molio zagovor sv. Antuna za svoje potrebe. Molitva omiljenom svecu i zagovorniku Antunu Padovanskom svakome je vjerniku put učvršćenja vjere u Božju ljubav i milosrđe te pomoć u pronalasku osobnog mira, snage i svjetla vjere za svakodnevni život. Na euharistijskim slavljima posebno se molilo za Domovinu, nezaposlene, branitelje i sve koji su u potrebi. Nakon svakog euharistijskoga slavlja blagoslovilo se djecu i ljiljane kao znak nevinosti i čistoće.  Zavjetno euharistijsko slavlje predvodio je mons. Vlado Košić, biskup sisački. U svojoj homiliji je potaknuo vjernike da budu otvoreni prema životu, te je naveo primjere obitelji s mnogo djece. Posebno je istaknuo svoj susret s papom Franjom koji mu je rekao da je kardinal Alojzije Stepinac svet.

Biskupova homilja

Uz hodočasnike na euharistijskom slavlju bili su  predstavnici iz političkog i društvenog života. Pismeni pozdrav svim vjernicima uputila je predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović.  Zahvaljujemo Trojedinom Bogu i njegovom miljeniku sv. Antunu Padovanskom za blagdan koji smo proslavili.

Pin It on Pinterest