3. ruj 2016.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 3. rujna u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini svečano misno slavlje tijekom koje je krstio Davida peto dijete u obitelji Sanje i Dražena Prohaska. U koncelebraciji bili su domaći župnik o. Andrzej Wosko i dr. sc. Anđelo Maly.

U homiliji biskup je čestitao roditeljima te istaknuo kako mali David nosi doista posebno ime. „Čuli smo Riječ Božju u kojoj nam Bog prikazuje izabranika svoga Davida kojemu obećava da će njegovo kraljevstvo trajati zauvijek. Već u knjizi Samuelovoj navješten je sam Krist koji je rođen iz roda Davidova i koji je uspostavio to vječno kraljevstvo. Davidovo zemaljsko kraljevstvo je nestalao, ali Isusovo duhovno kraljevstvo trajat će zauvijek i upravo u njega se mi uključujemo po sakramentu Svetog krštenja. Neka naš novokrštenik zna da je David bio najveći židovski kralj, a i sam Gospodin nazivan da je Sin Davidov. Također, Kao mladić David je imao toliko hrabrosti da je izašao pred silnog Filistejca Golijata i uspio ga je pobijediti bez oružja, uzdajući se samo u Božju pomoć. Čitav je narod bio u opasnosti i velika je vojska išla na Izrael, a on je prihvatio izazov i pobijedio. Molimo zato da i naš mali David bude tako hrabar, da pobjeđuje sve protivštine, pa i po očima ljudskim gledano neprijatelje, te probleme koji su veći od njega i naših ljudskih zemaljskih sila, ali da se uzda u Božju pomoć, kao dijete božje“, rekao je biskup te pozvao i na molitvu za čitavu našu Domovinu koja izumire, a osobito kako bi bilo što više roditelja hrabrih kao David koji se ne boje života i brojne djece.

Na kraju biskupu na dolasku je zahvalio o. Wosko. Podsjetivši okupljene kako je ova pastoralna godina u Sisačkoj biskupiji Godina djece o. Wosko je i čestitao roditeljima što je David prvi novokrštenik iz brojne obitelji u ovoj godini.

Pin It on Pinterest