7. tra 2018.

Sisački biskup Vlado Košić krstio je, u subotu 7. travnja u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Sunji, Mateja peto dijete u obitelji Pere i Katice Martinović. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i župnik vlč. Ivan Faletar.

Nakon službe riječi okupljenima se obratio biskup Košić izrazivši svoju veliku radost zbog krštenja djeteta ove brojne obitelji. „Ovo dijete je znak da nas Bog nije zaboravio. To je Božja poruka ljudima da Bog nije odustao od nas i da nam je još uvijek bliz, da nam iskazuje svoju ljubav i da nas nije napustio, a kada se dogodi da roditelji poput vas prihvaćaju brojnu djecu to je veliki blagoslov za njih, njihovu obitelj, župu, čitavu Crkvu i Domovinu“, poručio je biskup.

U nastavku biskup je upozorio na veliki demografski problem naše zemlje. „Vi znate kako naša domovina izumire i premalo je onih koji bi bili spremni velikodušno prihvatiti brojnu djecu. Trebamo biti svjesni da nema ni naroda, a ni Crkve, ako nema djece i zato je ovo pitanje nesebičnosti. Nekima na žalost Bog nije dao da mogu imati djece, ali najčešće vidimo one koji bi mogli imati djecu, ali ne žele iz vlastite sebičnosti, zatvore se daru života i misle na svoju komociju. Žalosno je kada čovjek misli samo da njemu bude najbolje, da troši samo na sebe i svoje prohtjeve. Roditelji su, kada su se vjenčali, primili roditeljsku milost te su obećali da će prihvaćati djecu i da će živjeti za njih. Vaša smisao, dragi roditelji, je da podižete svoju djecu, odgajate ih, prenosite im da vole svoju obitelj, domovinu i bližnje te da budu dobri kršćani“, zaključio je biskup.

Na kraju biskup je još jednom čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

Pin It on Pinterest