3. srp 2013.

Dan osnutka Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova, u utorak 2. srpnja, svečano su proslavile sestre Hrvatske provincije misnim slavljem koje je samostanskoj kapeli u Zagrebu predvodio sisački biskup Vlado Košić s više svećenika.

Tom prigodom Dana osnutka Družbe ,sestre su zahvalile Gospodinu i za veliki dar poziva, života i svjedočenja 5 sestara koje su proslavile svoj zlatni jubilej, 50 godina redovničkih zavjeta: s. M. Klara od sv. Obitelji, s. M. Kalista od Majke Božje Karmelske, s. M. Julijana od Presvetog Sakramenta, s. M. Regina od Majke Božje i s. M. Paulina od sv. Male Terezije i triju sestara koje su proslavile svoj srebrni jubilej, 25 godina redovničkih zavjeta; s. M. Ilijana od Raspetog Spasitelja, s. M. Laurencija od Krista Kralja i s. Marija Bernarda od Bezgrešne.

U homiliji obraćajući se osobito sestrama jubilarkama biskup je podsjetio na temeljno geslo majke osnivateljice Družbe bl. Marije Terezije od sv. Josipa i Sestara Karmelićanki BSI „BOGA U SVIMA GLEDATI, BOGU U SVIMA SLUŽITI, BOGA U SVIMA LJUBITI“, te je istaknuo kako je fasciniran i kako sam može posvjedočiti s koliko ljubavi se sestre Karmelićanke BSI ovdje na Vrhovcu u Zagrebu kao i u Hrvatskom Leskovcu brinu za djecu koja su im povjerena. “I dok preporučujem sve vas dobrom Bogu, a osobito sestre jubilarke, koje danas slave svoje obljetnice, 50. i 25. godišnjicu zavjeta, zahvaljujem vam svima na lijepom kršćanskom svjedočanstvu upravo ove karizme koju je vaša utemeljiteljica imala a koju vi nastavljate, da biste svojim služenjem i svojom ljubavlju bile navjestiteljice Krista Gospodina i svjedoci brige i prave naravi Crkve Kristove. A to je biti ljubav u srcu Crkve, to je povezanost s Bogom i s ljudima: jer samo tako se može Boga u svima gledati, njemu jedinome u svima služiti i njega jedinoga u svima ljubiti. Neka vam svima Gospodin za kojim ste pošle, ostavivši sve, bude radost u srcu, mir u duši i snaga da činite dobro svima”, poručio je biskup Košić.

Biskupova homilija u cijelosti

Foto: s. Lidija Vuksanović

Pin It on Pinterest