5. svi 2011.

Novouređeni prostor Caritasa Sisačke biskupije blagoslovio je mons. dr. Vlado Košić, sisački biskup, na Trgu Vere Grozaj, na sisačkom Zibelu. Riječ je o gradskom prostoru koji je Ugovorom dat na korištenje Sisačkoj biskupiji bez plaćanja naknade, a koji je namijenjen, kako je rekla Kristina Radić, ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije, svima onima kojima je ljubav uskrslog Spasitelja najpotrebnija.

Prostor je veličine 283,20 četvornih metara u kojem se nalaze uredi Caritasa i prostor za blagovanje i pripremu hrane, zatim 470 metara kvadratnih prostora predviđenog za prihvaćanje i podjelu odjeće, hrane i drugih korisnih stvari koje će Caritas prikupljati i dijeliti potrebnima. Uređenje navedenog prostora financirala je Sisačka biskupija dok su radove izveli djelatnici tvrtki Dom – ing i Gme d.o.o. iz Siska, KonimB iz Zagreba, a poslove uređenja ventilacije radnici tvrtke Klima Venti, iz Samobora. Svi izvođači sudjelovali su i svojim donacijama pri uređenju navedenog prostora, istaknuo je tom prigodom ekonom Sisačke biskupije preč. Zdravko Novak.

 

Ovo ne možemo zvati projektom već domom, domom zajedništva Crkve i Grada. Njime smo pokazali kako imamo sluha za današnja vremena jer će u njemu zajednički živjeti oni koji imaju i oni koji nemaju, odnosno oni koji će darivati i oni koji će darove primati. Zahvaljujem se stoga svima koji su doprinijeli da ga otvorimo i koji će i u budućnosti svojim donacijama pomoći njegov rad na dobrobit onih kojima je pomoć potrebna – poručio je tom prigodom gradonačelnik Dinko Pintarić.

Biskup Vlado Košić zahvalio je Gradu Sisku na darovanom prostoru, izvođačima na izvedenim radovima kao i vodstvu Caritasa Sisačke biskupije na trudu koji su uložili za otvaranje navedenog prostora. Svećenici Sisačke biskupije koji su tokom prijepodneva sudjelovali na redovitom Svećeničkom danu nazočili su činu blagoslova i otvaranja ovih prostora

Svećanosti blagoslova bili su prisutni Fabijan Svalina, ravantelj Hrvatskog caritasa i Jelena Lončar ravanteljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. AS

Foto: Stjepan Vego

Pin It on Pinterest