13. pro 2015.

Tradicionalni trinaesti Adventski koncert zborova mladih s područja Sisačke biskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih i župe sv. Kvirina, održan je u subotu 12. prosinca u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

Pod geslom „Ovo sigurno znam: Bog je za mene!“ devet zborova i jedan bend, s preko 300 članova, iz svih dijelova Biskupije okupilo se i ove godine kako bi zajednički slavili Boga, a tom prigodom izveli su tradicionalne adventske pjesme s mladenačkim aranžmanima, te suvremene duhovne pjesme od kojih su neke i autorske.

U prepunoj bazilici koncertu su nazočili rektor bazilike mons. Zdravko Novak, povjerenik za pastoral mladih Biskupije vlč. Mato Malekinušić i brojni svećenici.

Nastupili su: zbor mladih sisačke katedralne župe „Križ ljubavi“, zbor mladih župe bl. Alojzija Stepinca iz Budaševa „Glasnici radosti“, zbor mladih sisačke župe Pohoda BDM „Susret“, zbor mladih petrinjske župe sv. Lovre „Svitanje“, zbor mladih kutinske župe sv. Marije Snježne „Madonna Nives“, zbor mladih župe Uznesenja BDM iz Kloštar Ivanića „Božje djelo“, zbor mladih župe sv. Antuna Padovanskog iz Volodera „Antunova Srca“, Zbor mladih župe sv. Kvirina, bend članova Marijine legije iz Petrinje „Kraljica od Sabe“ i Zbor mladih župe sv. Marije Magdalene iz Sunje. Na kraju koncerta zajednički sa svim sudionicima zapjevao je Zbor mladih Sisačke biskupije.

Kao i do sada, i ovogodišnji koncert bio je humanitarnog karaktera, a prikupljeni dobrovoljni prilozi darovani su Biskupijskoj zakladi „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“.

 

 

Pin It on Pinterest