11. pro 2015.

Adventska duhovna obnova, s naglaskom na godinu Jubileja Milosrđa ,održana je od 9. do 11. prosinca u župi sv. Antuna Pustinjaka u Odri Sisačkoj, a predvodio ju je franjevac kapucin Ivan Markanović.

Prvo večer duhovne obnove molila se krunica sa razmišljanjem nakon koje je uslijedila sveta misa sa prigodnom propovijedi te nakon mise duhovni nagovor gdje je voditelj duhovne obnove upoznao narod sa Godinom Jubileja Milosrđa, te razmatrajući o Božjem milosrđu i govoreći o prispodobi o izgubljenom sinu usmjeravao ljude da gledaju u Božju ljubav ali i da svatko sebe upita dali smo onaj stariji brat koji ne može prihvatiti mlađeg brata, postavljajući pitanje svakom što mi činimo za svoga brata?  također nas Bog pita gdje si? i gdje ti je brat što si učinio sa svojim bratom?U prigodnom razmatranju  voditelj fra. Ivan  upoznao je okupljene vjernike što u stvari znači Jubilej govoreći o povijesti Jubileja u Židovskom narodu.

Drugo večer prije svete mise molile su se litanije Bl. Alojziju Stepincu uključujući i molitve za proglašenje svetim, nakon svete mise sa prigodnom propovijedi u kojoj je voditelj duhovne obnove govori o Isusovom pozivu „Dođite k meni svi vi izmoreni i opterećeni“ nakon mise slijedilo je klanjanje koje je sadržavalo razmatranja o životu našeg blaženika Alojzija Stepinca.

Zadnji dan duhovne obnove počeo je sa pokorničkim bogoslužjem gdje je uz prigodnom razmatranje te pojedinačnoj ispovijedi kojoj je pristupilo dvjestotinjak vjernika zajedno sa školskom djecom. Nakon ispovijedi slijedila je sveta misa sa prigodnim razmatranjem.

Ova tri dana duhovne obnove na kojoj je svako večer bilo prisutno šezdesetak vjernika pridonijela su tome da mnogi od nas razumiju i pobliže razmišljaju o Božjem milosrđu i Očinskoj ljubavi koji nas poziva u svoj dom, ali i također koji nas šalje u svijet kako bi svjedočili ono što smo primili i što dobivamo Njegovim neizmjernim milosrđem i ljubavlju.

SJ

Pin It on Pinterest