1. ožu 2014.

Dana 28. veljače 2014.godine u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom održan je 23. tradicionalni Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda i sa njihovim gostima gdje svakako treba napomenuti našeg domaćeg pjevača i tekstopisca  Zvonka Kompesa, rodom iz župe.

Ovo je među važnim kulturnim događanjima župe i općine Kravarsko. Želja nam je da se takav tradicionalni i kulturni događaj nastavi održavati i narednih godina. Tradicija je počela 1992. godine dok je bjesnio rat, a članovi Tamburaškog orkestra bili su među snagama Prve topničke bojne. Od tada, svake godine Tamburaški orkestar HRT-a nastupa u Kravarskom u čast  hrvatskim braniteljima.

Veliki je to događaj za župljane naše župe,pa svake godine okuplja sve više i više ljudi i ljubitelja tamburice i dobre glazbe. Mnogi su prepoznali važnost održavanja ovakvog kulturnog događanja te nas posjećuju dragi gosti okolnih župa, općina i gradova.

Gosti koncerta bili su Dražen Kurilovčan,  Ljubo Vuković, Tihana Zubek, Ivana Kindl, Nataša Mirković, Zvonko Kompes, Ženski vokalni ansambl Jane i Crkveni zbor i mnogi drugi.

(Tamara Bodri)

Pin It on Pinterest