15. ožu 2023.

U župi Pohoda BDM u Sisku, u utorak 14. ožujka obilježena je 20 godina djelovanja i postojanja Marijne legije prezidija „Kraljica mira i ljubavi“. Tom prilikom sisački biskup Vlado Košić predslavio sv. Misu u crkvi Kraljice Mira, u zajedništvu s domaćim župnikom Ivanom Faletarom. 

U homiliji je biskup na temelju Evanđelja dana, govorio o oprostu, te kazao kako je potrebno uvijek opraštati, pa sve i da se netko svaki dan ogriješi o nas. K tomu, Isus nam u Evanđelju govori da moramo ljubiti čak i neprijatelje te i njima praštati. Opraštanje je potrebno da bi mi imali mir te zato da bi na taj način još više slijedili i Gospodina Isusa koji je i sa križa opraštao. 

Na kraju euharistijskog slavlja, u ime svih članova zajednice, predsjednica prezidija, sestra Marina, je izrekla radost i zahvalnost Bogu i Gospi te ocu biskupu što je na ovu 20-godišnjicu s njima molio i slavio sv. Misu te tako pokazao svoju blizinu. Sestra Dragica, koja je već 24 godine član Marijne Legije, predala je buket cvijeća biskupu.

Prije završnog blagoslova, biskup je čestitao cijeloj zajednici na njihovom postojanju te zahvalio na njihovom tihom, ustrajnom i vjernom djelovanju za dobro Crkve i društva. 

Nakon sv. Mise, zajednica je u dvorani pastoralnog centra održala svoj 1006. sastanak po redu u zajedništvu s molitvenim članovima i prijateljima, te nastavili druženje uz mali domjenak. 

Pin It on Pinterest