19. lip 2010.

U nedjelju, 20. lipnja 2010. biskup sisački, msgr. dr. Vlado Košić, susreo se sa vjeroučiteljima ponovno uspostavljene Sisačke biskupije.

Susret je započeo euharistijskim slavljem u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetoga Križa kojemu je nazočilo šezdeset vjeroučiteljica i vjeroučitelja, članova Vijeća vjeroučitelja Sisačko moslavačke županije.

U svojoj propovijedi biskup Košić naglasio je kako biti vjeroučitelj prvenstveno znači odvažno i dosljedno živjeti svoj poziv koji dolazi od samoga Gospodina. Dodao je kako današnji svijet, a time djeca i mladi, prvenstvo želi i traži autentične svjedoke vjere a tek onda uz to i učitelje. Bez življene vjere nemoguće je ispunjavati poziv i zvanje vjeroučitelja. Zahvalnom riječi za ovaj susret, koju je biskupu u ime nazočnih vjeroučitelja uputila voditeljica stručnog vijeća Paula Vukčević Lazar izrečena je želja za ponovnim što skorijim susretom kao i pouzdanje u plodonosnu suradnju na „njivi Gospodnjoj“ u danima koji dolaze.Biskup Košić i vjeroučitelji biskupije sisačke nastavili su svoj susret nakon euharistijskog slavlja u prostorima Katedralne župe Uzvišenja Svetoga Križa.

 

Marko Mihalić

Pin It on Pinterest