14. pro 2011.

Zlatnu Viktoriju za najljepše uređen objekt na području grada, nagradu koju svake godine dodjeljuje Turistička zajednica grada Siska, dobila ove godine župa Sv. Antuna pustinjaka iz Odre Sisačke.

Na svečanoj dodjeli nagrada, u četvrtak 15. prosinca u Hotelu Panonija u Sisku nagradu je u ime župe primio upravitelj župe vlč. Mladen Vuk. On se tom prigodom zahvalio direktorici Turističke zajednice Lidiji Kopjar i gradonačelniku Dinku Pintariću što su prepoznali trud i rad, župljana i župnika, uručivši  im novo osmišljeni stilizirani logo župe „SAPOS“.

U razgovoru nakon dodijele, vlč. Vuk je posjetio kako ova nagrada ima posebnu vrijednost uzimajući u obzir da je od osnutka župe proteklo tek nešto više od godinu dana, a do sada je kompletno uređena i opremljena župna crkva te osmišljen prostor ispred crkve, koji će kada bude u potpunosti završen preuzeti i funkciju mjesnog trga. „Htio bih se prije svega zahvaliti svojim župljanima i mnogim dobročiniteljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Mnogo je tu imena pa ne bih htio nekog zaboraviti. Do sada je kroz donacije, što u materijalu što u radu, u obnovu uloženo nešto više od 500 000 kuna, a nadam se ćemo u budućnosti još mnogo toga napraviti. Pošto je naša crkva jako mala i za većih blagdana teško može primiti sve vjernike, pokraj nje radimo crkvu na otvorenom koja bi trebala biti gotova do ljeta sljedeće godine. Kada ona bude gotova to će biti vrhunac našeg truda i rada da uljepšamo crkvu i prostor oko nje. Bez obzira na sve ovo, moram naglasiti da je ipak najveći uspjeh naše župe dvije mlade mise u dvije godine postojanja“, rekao  je vlč. Vuk. (SV)

 

Pin It on Pinterest