14. srp 2012.

Oratorij za djecu katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku završio je u petak 13. srpnja misnim slavljem i zajedničkim druženjem djece, roditelja i brojnih župljana. Pod geslom „U svjetlosti hodimo“, pedesetak je djece raznih uzrasta iz više gradskih župa u protekla tri tjedna zajedno sa svojim mladim animatorima i pod budnim okom katedralnog župnika mons. Antuna Sentea upotpunilo slobodno vrijeme obrađujući temu SHKM u Sisku na njima prilagođen način kroz molitvu te plesnu, dramsku i kreativnu radionicu.

Nakon misnog slavlja koje je predvodio katedralni župnik, a animirala su sama djeca, druženje je nastavljeno na ljetnoj pozornici katedralne župe gdje su sudionici oratorija scenskim nastupom okupljenima predstavili život sv. Male Terezije i fotografijom prikazali rad i druženje u protekla tri tjedna. Završnica Oratorija “U svjetlosti hodimo” nastavila se na središnjem sisačkom trgu na kojem su djeca i mladi plesali, te predstavili razne društvene igre u kojima su priliku za sudjelovanje dobili i roditelji.

Na kraju se okupljenima obratio mons. Sente koji je zahvalio animatorima na trudu, te je istaknuo da iako je ovaj program namijenjen za djecu i mlade, u konačnici je zbližio sve dobne skupne i nakon treće godine održavanja postao tradicija za koju se nada da će se i dalje nastaviti.

Pin It on Pinterest