28. lis 2020.

Zaklada “Ivanova kuća” potpisala je u ponedjeljak, 26. listopada Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“,  financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Zapošljavanjem deset teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u periodu od 12 mjeseci, omogućiti će se njihovo obrazovanje i osposobljavanje što će pridonijeti stjecanju novih vrijednih kompetencija na tržištu rada. Tako će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a ujedno potaknuti socijalna uključenost. Zaposlene žene davati će podršku ukupno 60 korisnika starije životne dobi kao pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora i brige o higijeni, kao i pomoći u socijalnoj integraciji kroz razgovor i druženje. Time će se povećati razina kvalitete života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju kao i oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

Zakladi “Ivanova kuća” partneri na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina i Centar za socijalnu skrb Kutina, a njegova ukupna vrijednost iznosi 923.140,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Pin It on Pinterest