6. stu 2018.

Baka Marica Radočaj, iz mjesta Okešinec kraj Križa, ima  84 godine, gluhonijema je i živi sama u trošnoj kućici. Dane provodi u prostoriji od 12 m2, a već nekoliko godina pomoć u hrani pruža joj župni Caritas iz Križa. Kako su joj uvjeti života vrlo teški, nema ni priključak vode, već samo bunar do kojega dolazi hodalicom, volonteri Caritasa odlučili su obnoviti joj životni prostor. Skidanje neprepoznatljivih tapeta, zamjena prozora, „gletanje“ zidova, novi linoleum, bojanje, izbacivanje sitnog i krupnog otpada i kupovina drugih potrebnih stvari, samo je dio radova koji su napravljeni u svega četiri dana. Ovo sve, baka Marica je promatrala s osmijehom na licu i uživala u društvu i smijehu volontera.

Sredstva za ovaj projekt osigurao je župnik župe Križ vlč. Božo Pinjuh i župljani koji pomažu i daruju Caritas kroz čitavu godinu da bi mogao provoditi ovakve akcije, a sve je podržao i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Na kraju akcija je završena zajedničkim ručkom te obećanjem baki Marici da će je volonteri Caritasa i dalje redovito posjećivati. Umorni i iscrpljeni, ali sretni i zadovoljni caritasovi volonteri su izrazili radost zbog nadolazećeg adventa i novih akcija koje pripremaju. Caritas posebno zahvaljuje volonterima: Ljubici Marenić, Vesni Mihaljević, Barici Punčec, Miroslavu Bijeliću, Deanu Bek, Slavku Gavranu i Ani Šimić.

Slavica Gavran Tadić

Pin It on Pinterest