27. ožu 2013.

Tradicionalni uskrsni susret i ručak sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa održan je u srijedu 27. ožujka u prostorima pučke kuhinje i Caritasa Sisačke biskupije. U biskupovoj pratnji bili su kancelar mons. Marko Cvitkušić i predstojica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, a srdačno ih je dočekala ravnateljica Caritasa Kristina Radić s djelatnicima.

Čestitajući okupljeni korisnicima, ali i djelatnicima Caritasa najveći kršćanski blagdan Uskrs biskup je poručio: „Uskrs je blagdan velike preobrazbe i velike Kristove pobjede za sve nas ljude. Mi smo pozvani da preko naše muke i našeg križa, kojeg svaki život ima, i svaki pojedinac nosi, idemo prema Uskrsu. Od srca vam želim da imate nade u srcu, i da Kristova pobjeda i blagdan njegova Uskrsnuća svima vama bude izvor snage i izdržljivosti u svim teškoćama“.

Susretu su nazočili brojni korisnici, među kojima i oni pučke kuhinje u kojoj se trenutno svakodnevno hrani stotinu i dvadeset osoba, još ih je pedesetak na čekanju. Caritas Biskupije tijekom cijele godine skrbi i za brojne obitelji kojima je proteklog tjedna podijeljeno četiri stotine uskrsnih paketa hrane i higijenskih potrepština. Najveći dio pomoći prikupljen je u zajedničkoj akciji sa školama na području Biskupije „Srcem se najviše daje“, a do će biti Uskrsa podijeljeno još stotinu.

 

 

Pin It on Pinterest