12. svi 2020.

{youtube}oyqtq5SfItQ{/youtube}

Dragi osmaši,

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu ima za vas otvoreno srce i vrata!

Ukoliko u svome srcu osjećate tihi i mili zov Krista – Dobrog Pastira, pozivamo vas da nam se  priključite i postanete dio naše sjemenišne pustolovine s Isusom!

Sve informacije o upisima možete naći na www.sjemeniste.hr (upisi 2020.)

Upisi u Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu bit će 02., 03., 04. te 05. lipnja 2020. godine, od 9.00 do 17.00 sati u rektoratu Sjemeništa. Kandidati za upis dolaze u pratnji župnika te jednog od roditelja. Svoj dolazak nam unaprijed možete najaviti na broj mobitela 098/649 331 (rektor Matija Pavlaković). Također za sva ostala pitanja možete se obratiti rektoru.

Dokumenti potrebni za upis u Sjemenište su:

1. Izvornici školskih svjedodžbi (originali) 5. – 8. razreda. Za upis u Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju boduju se ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika, geografija, povijest, strani jezik, biologija (ili latinski) te završne ocjene 5. – 8. razreda. Upisi se vrše prema najnovijim odredbama Ministarstva. Kao prvi izbor e-upisa (putem Interneta) potrebno je naznačiti Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu, a kao drugi izbor potrebno je naznačiti Tehnička škola u Zagrebu. Minimalni bodovni prag za sjemeništarce je 56 (Tehnička škola Zagreb) a 65 (Nadbiskupska klasična gimnazija) bodova.

2. OIB ili JMBG

3. Vlastoručna molba (opisati zašto želim u sjemenište)

4. Preporuka župnika

5. Krsni list

6. 2 fotografije (veličine za osobne dokumente)

7. Izjava roditelja kojom potvrđuju da su suglasni da njihov sin boravi u Sjemeništu te da prihvaćaju pravila života i ponašanja u Sjemeništu.

8. Liječnička svjedodžba ili potvrda (opće medicine) o zdravstvenom stanju koje ne priječi put prema svećeništvu.

 

 
Pin It on Pinterest