23. srp 2013.

Župa sv. Marije Magdalene u Selima svečano je u ponedjeljak 22. srpnja proslavila blagdan svoje nebeske zaštitnice. Središnje misno slavlje predvodio je petrinjski župnik župe bl. Ivana Pavla II. fra Ante Barišić u zajedništvu s domaćim župnikom i dekanom preč. Matom Sukalićem i više svećenika.

U homiliji, fra Barišić je okupljenima poručio kako upravo danas na blagdan Marije Magdalene imamo veliku milost da susretnemo Isusa i da mu zahvalimo na divnim djelima što neprestano čini ljudima, kako je učinio i u srcu Magdalene. “Biblija kaže ljudsko srce je: ‘Jedva popravljivo, tko da ga pronikne’. I zaista najteže je promijeniti ljudsko srce. Svaki dan čovjek  bi mogao ponešto očistiti u vlastitom srcu, ali prije svega silan je Božji dar i milost da čovjek nikad ne klone, nego da uvijek ima pouzdanja u Gospodina. Upravo najveće čudo koje je Bog učinio u srcu Marije Magdalene je njeno obraćenje. Marija Magdalena nam i danas svjedoči da je moguće promijeniti svoj život i postati od grešnika blažen i novi čovjek, od čovjeka zarobljenog biti slobodan” rekao je propovjednik.

Na kraju slavlja koje je animirao Mješoviti zbor župe Sela, okupljene je pozdravio preč. Sukalić posebno se zahvalivši svima koji su svojim trudom doprinijeli svečanosti ovog dana.

 

 

Pin It on Pinterest