19. sij 2018.

U srijedu, 17. siječnja 2018. župa Odra Sisačka proslavila je svog nebeskog zaštitnika sv. Antuna Pustinjaka.

Samoj proslavi prethodila je trodnevna priprava koju su predvodili vlč. Robert Jakica župnik u Komarevu i vlč. Kristijan Krajnović župnik u Veleševcu, kroz trodnevnu pripravu razmišljalo se o životnoj pustinji i traženju Boga  te o kršćanskom svjedočenju.

Na sam dan župnog zaštitnika sv. Misu u 11 sati pred stotinjak ljudi predvodio je vlč. Janko Lulić, kancelar Sisačke biskupije u zajdeništvu sa domaćim župnikom Sašom Jozić, te s vlč. Ivanom Grbešićem župnikom u sv. Mariji Sisak, vlč. Milanom Begić supsidijarom u sv. Križu Sisak, vlč. Tugomilom Radićek župnikom u Lekeniku i vlč. Branimirom Motočić župnikom u Pešćenici koji je bio na raspolaganju za sakrament Pomirenja. Vlč. Janko  je u prigodnoj propovijedi približio je vjernicima lik, život i djelo sv. Antuna Pustinjaka, te je pozvao vjernike da se ne boje krenuti stopama mnogih svetaca.

Večernju sv. Misu u 18 sati predvodio je mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Sisačke biskupije  u zajdeništvu sa domaćim župnikom  Sašom Jozić, te vlč. Mladenom Vidak župnikom u Žažini, vlč. Matom Sukalić župnikom u Selima i dekanom Sisačko-pešćeničkog dekanat, vlč. Vedranom Pejak-Pašić župnim vikarom u sv. Križu Sisak.  Mons. Marko   je u prigodnoj propovijedi pozvao vjernike da i danas ne smiju biti nijemi na Božju riječ te da i danas treba istinski i bez straha svjedočiti svoju vjeru i ono što je u Božjim očima ispravno, naglasio je da se ne smije danas dopustiti da se nameću razne ideologije i da se prihvati nešto što nije ni moralno ni kršćanski a nameće se kršćanskoj Europi. Pozvao je da svoj pogled ne usmjeravamo na ovozemaljsko koje je doduše potrebno za život ali mnogo puta nas zarobi i čini nesretnima, nego da još više svoj  pogled usmjeravamo prema onome što daje život vječni . Nakon Misnih slavlja župnik je zahvalio predvoditeljima i braći svećenicima te pozvao narod da   uz pjesmu i molitvu učine zahvalni ophod oko oltara i kipa sv. Antuna, moleći i preporučujući svoj najmilije pod zaštitu sv. Antuna Pustinjaka.

Pin It on Pinterest