18. svi 2012.

Maturanti Srednje medicinske škole iz Siska predvođeni profesoricom etike Marijanom Bjondom po prvi su puta ove godine u svojoj školi proveli akciju „Brašno za Caritas“.

Želeći upozoriti svoje vršnjake na nepotrebno rasipanje brašna sisačkim ulicama tijekom posljednjeg dana škole i brojne potrebite sugrađane, maturanti su tijekom proteklog tjedna u svojoj školi skupili više desetaka kilograma brašna i drugih prehrambenih artikala za potrebe Caritasa i pučke kuhinje Sisačke biskupije.

„Ovom akcijom želimo pokazati svojim vršnjacima, ali i budućim maturantima da se „ludi dan“ može proslaviti i na drugačiji način. Ovo brašno bi inače završilo na ulici,  a ovako će dati kruh na stol barem nekoliko obitelji“, istaknuli su maturanti.

Akcija je završena u petak 18. svibnja, na posljednji dan škole, kada su maturanti posjetili Caritas Sisačke biskupije i predali skupljene namirnice ravnateljici gospođi Kristini Radić. Tom prigodom, ravnateljica je upoznala maturante s radom Caritasa, te istaknula kako se nada da će i naredne generacije slijediti njihov primjer jer su potrebe Caritasa, a posebno pučke kuhinje sve veće.

Pin It on Pinterest