24. tra 2014.

Jubilarni 10. uskrsni koncert župnih zborova Sisačko-katedralnog i Sisačko-pešćeničkog dekanata održan je u srijedu 23. travnja u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Susretu je prethodilo misno slavlje koje je predvodio vikar katedralne župe vlč. Ivan Faletar u zajedništvu s župnikom iz Budaševa vlč. Krešimirom Bulićem, a koje su animirali zajednički svi zborovi.

Koncertni dio otvorio Zbor župe bl. Alojzija Stepinca iz Budaševa predvođen voditeljicom Željkom Birač i uz orguljašku pratnju prof. Tanje Kovačić, a izveli su skladbe „Veliko je sad veselje“ i „Ave Maria – Dajte mi sladak pjev“. Slijedio je Zbor župe Uznesenja BDM iz Pešćenice pod vodstvom i uz orguljašku pratnju Davora Majića, a izveli su skladbe „O srce Sina Božjega“ i „Božanskog srca“. Zbor župe Pohoda BDM iz Siska izveo je tradicionalnu marijansku pjesmu „Pjevajmo Danak svaki Božjoj Majci“ i skladbu „Svrati, Gospode k nama“ Š. Marovića i A. Mateljana, a uz orguljašku pratnju voditeljice prof. Dore Gazibare. Zbor župe sv. Marije Magdalene iz Sela pod vodstvom Lidije Vužić i uz pratnju na orguljama Vlade Vužića izveo je „Coral“ M. Poklepovića te autorsku skladbu „Uskrsnu jutro“. Zbor katedralne župe Uzvišenja sv. Križa „ Sveta Cecilija“ predvođen prof. Jelenom Blašković i uz orguljšku pratnju Marijane Boček, izveo je skladbe „Zora nebom zarudjela“ i „Slavim Te Gospode“.

Koncertu je prisustvovao sisački biskup Vlado Košić i kancelar mons. Marko Cvitkušić, a na kraju riječi zahvale za trud i sudjelovanje izrekao je katedralni župnik preč. Marko Karača. Susret je završen zajedničkim druženjem u prostorima Pastoralnog centra katedralne župe.

 

 Pin It on Pinterest