5. lis 2017.

U nedjelju, 1. listopada 2017., u župnoj crkvi svetog Petra apostola u Ivanić-Gradu, župnik vlč. Branko Koretić krstio je malog Ivana, četvrto dijete roditelja Ane i Dejana Belić. U koncelebraciji je bio umirovljeni donedavni župnik mons. Josip Ćorić te je, osim Ivana, krštenje primila i malena Lana, prvo dijete roditelja Maje i Vlatka Špoljarić.

U prigodnoj homiliji, župnik se obratio roditeljima i kumovima novokrštenika te brojnim prisutnim vjernicima, istaknuvši kako trebamo biti ustrajni i neustrašivi u svojoj vjeri iako društvo vrlo često nalaže drugačije. Upravo kako i Pavao poručuje u drugom čitanju Filipljanima: „Složni budite, istu ljubav njegujte, jednodušni, jedne misli budite; nikakvo suparništvo ni umišljenost, nego – u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe; ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih!“

Na kraju svete mise, župnik je čestitao roditeljima i kumovima novokrštenika i zahvalio na obogaćenju naše zajednice novim članovima, a roditeljima malenoga Ivana uručio dar Sisačke biskupije kojom po odluci biskupa daje materijalnu potporu od 3000 kuna za 4 rođeno dijete u obitelji.

Tekst i foto: Ilijana Mišković

Pin It on Pinterest