10. pro 2015.

U srijedu, 9. prosinca 2015. u dvorani »Sabornica« Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu održan je godišnji susret djelatnika Međubiskupijskih sudova u Zagrebu s moderatorom sudova zagrebačkim nadbiskupom i metropolitom kardinalom Josipom Bozanićem.  Susretu su nazočili i mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski, kancelar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić, delegat sisačkog biskupa, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marko Kovač, ekonom Zagrebačke nadbiskupije preč. Konrad Žižek te djelatnici i vanjski suradnici Međubiskupijskih sudova i drugi gosti.

Tema susreta bila je stupanje na snagu reforme kanonskog postupka koju je 8. rujna 2015. proglasio papa Franjo, a tom prigodom u svrhu cjeloživotne formacije djelatnika sudova te informiranja o specifično procesnim novinama reforme, na Susretu su održana i dva predavanja. Dr. sc. Ivica Ivanković Radak održao je predavanje na temu „Što se mijenja u redovitom postupku proglašenja ništavosti?“, a dr. sc. Lucija Boljat održala je predavanje na temu „Kraći ženidbeni postupak pred biskupom“.

Na susretu su sudjelovali i novi djelatnici Međubiskupijskog suda prvoga stupnja u Zagrebu iz Sisačke biskupije, sudac mr. Janko Lulić koji će voditi novoosnovani istražni odjel Suda u Sisku i g. Stjepan Vego, bilježnik sisačkog istražnog odjela, koji su tom prigodom i dali prisegu.

Pin It on Pinterest