23. stu 2016.

U vremenu od 18. – 20. studenoga 2016. godine u župi svetog Josipa Radnika u Sisku, održan je tečaj Filip. Ovo je prvi tečaj te vrste održan na ovim prostorima.

Tečaj Filip dio je sustava naziva „Škola Nove evangelizacije“ koji ima za cilj približavanje osnovnih istina vjere svakom čovjeku na živ i dinamičan način. Razlika između njega i duhovnih obnova kojih smo sve češće svjedoci danas je ta da je tečaj, kao što mu i sam naziv kaže – škola, te očekuje aktivno sudjelovanje svih prisutnih u cijelom programu, te konkretnu primjenu i zauzetost u svakodnevici po završetku istoga.

Vodili su ga franjevci konventualci fra Vladimir Vidović, župni vikar župe sv Josipa Radnika iz Siska, fra Stjepan Brčina, odgojitelj u Hrvatskoj Provinciji svetog Jeronima te član creskog samostana sv. Frane, fra Filip Pušić, župni vikar u župi Uznesenja BDM iz Molvi, te fra Ivan M. Lotar, đakon u samostanu i župi sv. Ivana Krstitelja u Puli u zajedništvu sa katoličkom laičkom zajednicom „Radnici milosrdnog Isusa“ iz Pule.

Na Tečaju je sudjelovalo oko pedestak vjernika iz župe, ali i šire. Oduševljeni doživljenim (katehezama, dinamikama, animacijama i molitvom) očekuju slijedeći Tečaj iz spomenute Škole Nove evangelizacije.

Zahvalni dragom Bogu, želimo i dalje zajedno kročiti putem vjere i obraćenja.

Pin It on Pinterest