28. ožu 2020.

Preč. Stjepan Rožanković, župnik sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom i dekan Jastrebarskog dekanata preminuo je 25. ožujka 2020. godine u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, u 55.godini života i 29. godini svećeništva.

Sprovodne obrede u njegovoj rodnoj župi sv. Antuna Padovanskog u Bučici predvodio je u petak 27. ožujka mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, uz nazočnost dekana i župnika Glinskog Ivice Mađera i još nekoliko svećenika. Izrazivši na početku obreda sućut majci pokojnika i ostaloj tugujućoj rodbini mons. Gorski prenio je i izraze sućuti zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Biskup je istaknuo kako nas je sve iznenadio prerani odlazak s ovog svijeta, požrtvovnog svećenika Stjepana koji je tiho i samozatajno vršio svoju svećeničku službu, a sada tako samozatajno ga i mi ispraćamo s ovog svijeta, u krugu najuže obitelji.

Od pokojnog svećenika Stjepana prigodnim riječima se oprostio i upravitelj župe Bučica, vlč. Vedran Pejak-Pašić istaknuvši kako je pokojnog svećenika Stjepana susreo tek dva puta, ali da će ga pamtiti po plemenitosti i dobroti. Vlč. Vedran istaknuto je da će ga župljani župe Bučica pamtiti i po daru župi koji je darovao, kip Srca Isusovog koji je pokojnik darovao neposredno prije svoje smrti.

Preč. Stjepan Rožanković rođen je 11.rujna 1965.godine u Gornjoj Bučici od oca pok. Branka i majke Marije, r. Rožanković. Osnovnu školu završio je u Bučici, a interdijecezansku školu za spremanje svećenika u Zagrebu. Nakon studija na KBF-u u Zagrebu za đakona je zaređen 21.srpnja 1989.godine,a za svećenika 23.lipnja 1991.godine po rukama zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Franje Kuharića. Bio je župni vikar od 1.rujna 1991.do 12.kolovoza 1995.godine u župi sv. Vida u Brdovcu. Upravitelj župe Presvetog Trojstva u Barilovićkom Cerovcu od rujna 1995.do 25.kolovoza 2001. U tom razdoblju bio je zadužen za pastoralnu skrb vjernika filijale Krnjak. Od 25. kolovoza 2001. preuzima upraviteljsku službu župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom koju vrši do 3. veljače 2020.kada bi a zbog zdravstvenih razloga  sprječen u vršenju službe. U dva navrata bio je upravitelj župe sv. Jurja, mučenika u Plešivici (od rujana 2007. do kolovoza 2009. i kolovoza 2011. do kolovoza 2019.) Bio je dekan Jastrebarskog dekanata u tri navrata: od 2004. godine do smrti. Bio je i član Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Pin It on Pinterest