2. lip 2021.

Hrvatski jedriličarski klub Siscia, inače jedan od naših najuspješnijih kontinentalnih klubova, obilježio je u srijedu 2. lipnja u dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu 30 godina Regate sv. Kvirina.

Proslavi su nazočili i sisački biskup Vlado Košić, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, mons. Ivo Hren, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić kao i brojni drugi gosti.

Na početku sve okupljene pozdravio je predsjednik kluba Janko Brnardić zahvalivši svima na zajedništvu koje traje više od 30 godina. On je i podsjetio na početke koji svoje korijene vuku iz Domovinskog rata i postrojbe prve riječne flotile, te kako je sam Klub Siscia osnovan u Sisku 17. lipnja 1992. godine. Brnardić je istaknuo i kako je cilj kluba odgajati nove generacije jedriličara u rekreativnom i natjecateljskom smislu te razvijati svijest šire javnosti da je cijela Hrvatska pomorska zemlja.

Okupljenima se obratio i sisački biskup Vlado Košić čestitavši ovu lijepu obljetnicu. Biskup je zahvalio članovima kluba što već trideset godina kroz ime regate promoviraju ime sv. Kvirina, ali i vrijednosti koje on donosi.

Na kraju dodjeljenja su i priznanja za osobite zasluge koja su između ostalih primili i biskup Košić i mons. Hren koji je i zahvalio u ime dobitnika prisjetivši se svih lijepih trenutaka i druženja koji, kako je istaknuo, nikada nisu započeli bez molitve.

Ove godine regata će se održati u subotu, 12. lipnja u Zadru u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i Hrvatskog jedriličarskog kluba Siscia.

Pin It on Pinterest