31. kol 2012.

Susret vjeroučitelja Sisačke biskupije s biskupom Vladom Košićem i predstojnicom Katehetskog ureda s. Smiljom Čirko, povodom početka nove školske godine, održan je u subotu 1. rujna u Velikoj dvorani Pastoralnog centra katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Ovaj redoviti susret započeo je s molitvom, kratkim pozdravom i čestitkom biskupa Košića s. Smilji na prvoj godini uspješnog rada kao predstojnice Katehetskog ureda.

U nastavku, osamdeset i pet vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola upoznati su s aktualnostima i nadolazećim aktivnostima Katehetskog ureda čija je predstojnica održala kratko predavanje na temu apostolskog pisma pape Benedikta XVI „Porta Fidei“,  te skorašnjeg proglašenja Godine vjere.

Nakon susreta slijedilo je svečano misno slavlje za vjeroučitelja koje je predvodio sisački biskup u zajedništvu sa župnikom u miru preč. Alojzijem Petranovićem, katedralnim vikarom vlč. Ivanom Faletarom i trajnim đakonom Vjekoslavom Uvalićem.

U homiliji, obraćajući se vjeroučiteljima, biskup Košić se osvrnuo na Isusovu prispodobu o talentima ističući kako je poslanje vjeroučitelja talent u kojem Crkva ima iznimno povjerenje u svoje vjeroučitelje darovavši im pravo da u njezino ime djeci predaju poklon vjere i baštinu koju kršćani prenose stoljećima. Biskup je istaknuo i kako vjeroučitelji svoje talente moraju darivati djeci i mladima, ali da je također dužnost vjeroučitelja otkrivati talente u svojim učenicima, davati im prave smjernice, te pokazati im pravi put i način kako upotrijebiti darove koje im je darovao Bog i koje treba probuditi u njima.

Na kraju misnog slavlja biskup Košić je podijelio trajne mandate vjeroučiteljima Maji Golub, Nikolini Milatović, Nataliji Grubar, Domagoju Cindriću i Nataši Jelici.

Pin It on Pinterest