6. tra 2014.

Susret mladih hodočasnika Sisačke biskupije koji će sudjelovati na SHKM u Dubrovniku održan je u subotu 5. travnja u crkvi Svete Marije Kraljice Mira u Sisku okupivši većinu od 1039 mladih koliko ih kreće u Dubrovnik.

Svrha susreta, koji je pripremio i osmislio povjerenik za pastoral mladih Biskupije vlč. Branko Koretić, bila je međusobno povezivanje mladih Biskupije u cilju što boljeg sudjelovanja u programu SHKM u Dubrovniku, te kratka duhovna obnova kao priprema za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Uz mlade, župne animatore, dekanatske koordinatore i župnike, susretu je nazočio i sisački biskup Vlado Košić koji je na početku i pozdravio okupljene istaknuvši kako je SHKM u Dubrovniku prilika mladima da se upoznaju i povežu s vršnjacima i da u Crkvi i vjeri dožive zajedništvo. Biskup je poručio i kako je taj događaj i nešto više od ljudskog susreta, a to je to susret s Bogom, duhovna stvarnost i duhovno događanje.

Susret je započeo dubrovačkom himnom i molitvom za Susret, a u nastavku mladima se izravnim video linkom iz Dubrovnika u Sisak javio se vlč. Hrvoje Katušić, podpredsjednik Organizacijskog odbora Susreta u Dubrovniku, koji je tom prigodom progovorio o geslu Susreta, spremnostI cijele Biskupije i onome što će se sve događati 26. i 27. travnja.

U drugom dijelu mladi su nakon kratkih motivacijskih filmova razmišljali o Cvjetnici i svetoj vodi, a na kraju su poslušali i riječi uskoro svetog pape Ivana Pavla II.  izgovorenih prilikom njegovih posjeta Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest