10. lis 2021.

Susret ministranata Sisačke biskupije održan je od 8. do 10. listopada u Duhovnom centru u Lasinji gdje se okupilo više od 40 dječaka. Susret su vodili povjerenik za duhovna zvanja vlč. Damir Kunić te kandidat za đakonat Marin Mlađenović, a tri dana provedena su u zajedništvu, molitvi, igri, sportskim aktivnostima, međusobnom upoznavanju i sklapanju novih prijateljstava te slavljenju svete mise.

U petak, susretu se pridružio i sisački biskup Vlado Košić koji je s ministrantima i župljanima slavio misu u kojoj je okupljene ohrabrio i potaknuo na promišljanje i molitvu za duhovna zvanja. Susret ministranata s biskupom nastavljen je u dvorani pastoralnog centra gdje je biskup progovorio o svome djetinjstvu, ministriranju i odluci da postane svećenik, a ministranti su imali priliku postavljati pitanja na koja je biskup rado odgovarao.

Drugog dana susreta, ministranti su imali priliku za svetu ispovijed. Održano je i natjecanje u nogometu, a ministrante je posjetio i preč. Krešimir Bulić, župnik u Budaševu koji im je posvjedočio o sebi i svećeničkom životu. Zajedno sa povjerenikom vlč. Damirom, dječaci su posjetili samostan časnih sestara kćeri Srca Isusova, a večernji program je bio prepun zabave te molitve.

Zadnjeg dana, ministranti su sudjelovali na svetoj misi zajedno sa župljanima, nakon koje je održan i zaključni susret te su se nakon ručka uputili prema svojim župama.

 

Pin It on Pinterest