13. ožu 2017.

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Sisačke biskupije, organiziralo je 11. i 12. ožujka 2017. godine, u Duhovnom centru Lasinja, već tradicionalni susret ministranata koji su animirali sjemeništarci sa zagrebačke Šalate. Susret je okupio tridesetak ministranata iz sedam župa Sisačke biskupije: Svetog Antuna Padovanskog i BD Marije Kraljice Mučenika, Lasinja; BD Marije Snježne, Dubranec; Svete Marije Magdalene, Donja Kupčina; Svetog Ivana Nepomuka, Glina; Preobraženja Gospodnjeg, Petrinja; Uzvišenja Svetog Križa, Sisak; Majke Božje Snježne, Kutina.

Lijepo vrijeme omogućilo je da se većina duhovnog i sportskog programa odvija na otvorenom prostoru. Natjecateljski duh, prijateljstvo, molitva i pjesma plodovi su ovog susreta. Ipak, osobit naglasak bio je na Fatimi o stotoj godišnjici Gospinih ukazanja troje djece. Duh Fatime je najvjernije uprisutnjen u Lasinji kroz film koji su ministranti sa zanimanjem gledali uz osjećaj da Gospodin otajstva Kraljevstva objavljuje malenim i poniznima članovima Crkve.

Sljedeći susret i završni za ovu godinu bit će Treći biskupijski susret ministranata Sisačke biskupije u Gori, 6. svibnja 2017. godine.Pin It on Pinterest