2. ožu 2012.

Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku bio je glavna tema ovomjesečnog Svećeničkog dana Sisačke biskupije, održanog u četvrtak 1. ožujka u Velikoj dvorani Pastoralnog centra Katedralne župe u Sisku pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića.

Okupljenim svećenicima tijek priprema i finalne smjernice za župnike i župe iznijeli su članovi Organizacijskog odbora na čelu s predsjednikom vlč. Brankom Koretićem. Svećenicima je prezentirano trenutno stanje prijava obitelji, način dočeka gostiju, pretprogram i glavni program u subotu 05. svibnja, dužnosti župnih animatora i volontera, te turistička i kulturna ponuda na razni Biskupije.

Detaljno je razrađen i nedjeljni program Susreta koji će se odvijati po župama, a u kojem će sudjelovati domaćini zajedno s gostima. Nakon izlaganja prisutni su dobili priliku da u otvorenoj diskusiji dobiju dodatne informacije od svakog od članova Odbora te iznesu neke svoje prijedloge.

Na kraju susreta biskup Košić je pozvao svećenike da potaknu vjernike da se pridruže akciji Europskog saveza za nedjelju.

(SV)

Pin It on Pinterest