4. pro 2023.

U sklopu projekta „Advent u Kloštru – Pronađi Boga u jaslama“ u prvu adventsku nedjelju 3.12., kada je ujedno i međunarodni dan osoba s invaliditetom, održan je susret djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom pod nazivom „Pustite malene k meni (usp. Mk 10, 13-16)“. Ukupno 57 sudionika iz nekoliko udruga koje okupljaju navedenu skupinu ljudi iz Zagreba, Oborova, Ivanić-Grada, Čazme i Križa sudjelovalo je u sadržajnom programu koji je imao cilj iskazivanja posebne naklonosti prema najpotrebitijima i omogućavanje toj skupini da na sebi svojstven način ostvare zajedništvo koje će im pomoći u dočekivanju Božića.  

Program je započeo u 15 h prijavom i ispunjavanjem obrazaca, a nastavljen je u pet radionica pod vodstvom dvadesetak iskusnih i stručnih volontera. U ponudi je bilo rekreacijsko jahanje i iskustvo timarenja konja, glazbena radionica na kojima se uvježbavalo pjesme za svetu misu, kreativna radionica gdje se izrađivalo simboličke ukrase, adventska pitalica koja je na jednostavan i privlačan način utvrđivala znanje o adventu i Božiću te potraga za blagom u dvorištu oko crkve na kojoj se zajednički tražilo predmete i sličice vezane uz jaslice. Za roditelje i volontere bilo je ponuđeno druženje i duhovni razgovor što su brojni rado iskoristili. Svečani završetak programa činilo je zajedničko euharistijsko slavlje u 18 h, a nakon njega korisnike je posjetio sv. Nikola i uručio prigodne darove. Medijski je događaj popratio Obiteljski radio Ivanić.       

Cjelokupni program organizirali su franjevci iz Kloštar Ivanića i socijalna radnica gđa Katarina Podnar u suradnji s brojnima koji su oduševljeno prihvatili sudjelovati na ovom događaju. Završni komentar korisnika najbolje se očitovao u oduševljenom pjevanju i sudjelovanju na svetoj misi te u višekratnim pitanjima voditelja udruga hoće li se ponavljati program u ovakvom obliku.    

    

Pin It on Pinterest