17. ožu 2012.

Pod geslom ”U svjetlosti hodimo” u subotu 17. ožujka 2012 u 16 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić Gradu naš biskup Vlado Košić susreo se s krizmanicima Ivanićgradskog dekanata.

( Ivanić Grad, Kloštar Ivanić, Križ, Ludina, Vrtlinska, Posavski Bregi, Lijevi Dubrovčak, Oborovo)

Susret su osmislili i vodili vjeroučitelji i krizmanici župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Kloštra Ivanića (Fra Tomislav Božiček, s. Matea Subašić i Lukrecija Špoljar). Kroz cjelokupni program vodile su nas krizmanice iz Kloštra Ivanića, Elizabeta Rešetar i Matea Pedljo. Riječ pozdrava i dobrodošlice, u ime svih krizmanika biskupu je uputila krizmanica Danica Ivanović iz Ivanić Grada. Sve okupljene pozdravio je i dekan prečasni Josip Ćorić zaželjevši svima dobrodošlicu u Ivanić Grad.

 

Bogatim duhovnim programom obogatili smo jedni druge. Recitacije su pripremili krizmanici iz Ivanić Grada.Krizmanici iz Kloštra Ivanića pripremili su skeč kojim su nam približili darove Duha Svetoga, te pokazali kako ih živjeti u svakodnevici. Skeč je osmislila Lukrecija Špoljar studentica teologije i župna animatorica.

Većina mladih nakon krizme odustanu od Boga, više ne dolaze na župni vjeronauk, na nedjeljnu misu. Realno gledajući, više od 90% svih krizmanika to i učini. Željeli smo sve krizmanike potaknuti na razmišljanje da i nakon krizme ne ostanu u svojim žujpama, uz veoma poticajan film koji se zove ”Ljeto-odmor od Boga” autora Marina Periša iz Splita.

Biskup Vlado Košić osvrnuvši se na program koji su pripremili marljivi krizmanici iz Kloštra Ivanića, svojim poticajnim i ohrabrujućim riječima poručio je kako se trebaju otvoriti Duhu Svetomu i njegovim darovima kako bi mogli hrabro živjeti unatoč brojnim problemima i neizvjesnostima koji im život nosi. Biskup je potaknuo krizmanike i njihove obitelji da se uključe i doprinesu susretu HKM 5. i 6. svibnja ove godine u Sisku, te da što više mladih prime u svoje domove i budu im ljubazni domaćini.

Na kraju smo svi otpjevali himnu susreta ”U svjetlosti hodimo” koju su prigodnim pokretima animirale krizmanice iz Kloštra Ivanića.

s. Mate Subašić

 

 

 

 

Pin It on Pinterest