25. ožu 2012.

Sisački biskup Vlado Košić susreo se s krizmanicima Sisačko-pešćeničkog dekanata u nedjelju 25. ožujka u Osnovnoj školi Mladost u Lekeniku. Uz brojne krizmanike na susretu su sudjelovali i njihovi vjeroučitelji, te povjerenik za mlade vlč. Branko Koretić i predstojica Katehetskog ureda s. Smilja Ćirko. Pod vodstvom vjeroučiteljica Nade Brnadić i Ane Đogaš predstavnik svake župe, kroz tekst i fotografiju, predstavio je biskupu Košiću i svojim vršnjacima mjesta i župe odakle dolaze.

Obraćajući se krizmanicima biskup je istaknuo da bez obzira na to što će za krizmu dobiti pečat Duha Svetoga u svoju dušu, molitvom moraju njegovati otvorenost Duhu Svetome jer će bez molitve on pobjeći od čovjeka. „ Čuvajte se i činite čim više dobra, da bi Duh Sveti u vama boravio, da budete hram Duha svetoga“, poručio je biskup.

Na kraju susreta krizmanici su dobili priliku pitati biskupa Košića neka zanimljiva pitanja poput onog mislili da su oni spremi na krizmu, i dali ima slobodnog vremena.

Susret je zaključen biskupovim pozivom krizmanicima da se zajedno sa svojim obiteljima uključe u Susret mladih u Sisku, te da prime mlade u svoje domove.

 

Pin It on Pinterest