12. ožu 2016.

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s krizmanicima Petrinjskog i Glinskog dekanata održan je u subotu 12. ožujka u svetištu Majke naših stradanja u Gori.

U prepunom svetištu okupilo se više od tri stotine i pedeset krizmanika s njihovim župnicima i vjeroučiteljima. Susretu je nazočio i sudjeljitelj krizme u ovom dekanatu kancelar biskupije mons.

Marko Cvitkušić te povjerenik za pastoral mladih vlč. Mato Malekinušić, predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko i rektor svetišta preč. Paško Glasnović.

Nakon razmatranja i krunice Božanskog Milosrđa krizmanicima su se obratili mons. Cvitkušić i biskup Košić. Ohrabrivši krizmanike na njihovom životnom putu biskup je podsjetio i kako je ovo Godina milosrđa. „Krist je milosrđe Očevo pokazao u svojoj ljubavi prema nama na križu. Cilj je milosrdne ljubavi da i mi gledamo Božjim očima, da steknemo taj Božji pogled kako bismo mogli gledati sebe i svoje bližnje kao što Bog nas gleda, s ljubavlju. Želim Vam, dragi krizmanici, da vas Duh Sveti ispuni i da budete u vašem životu dobri Božji ljudi. Da vaša krizma ne bude samo jedna formalnost nego početak dubljeg duhovnog života“, poručio je okupljenim krizmanicima biskup.

Susret su animirali mladi iz petrinjske Marijine legije.

Pin It on Pinterest