15. ožu 2015.

Sisački biskup Vlado Košić u župnoj crkvi Sv. Lovre sastao se s krizmanicima iz župa Petrinjskog dekanata koji su, na početku, zajednički, jedan roditelj i jedno dijete predmolili svih 14 postaja Križnog puta.

„Poručio sam im kako je važna obitelj, kako je ona odgojiteljica djece i kako moramo čuvati naš vjerski život i obitelji se moraju boriti i ne odustati od onoga što je dobro usprkos teškoćama. Znam da je danas teško, ali uvijek ima svjetla i uvijek trebamo mi kršćani biti oni koji nose svjetlo, koji tu snagu primaju od Boga i kojima Bog daje tu zadaću da i drugima budemo, na neki način, kao što je Isus rekao „sol u ovoj zemlji” ili „svjetlo na ovom svijetu”. Ovogodišnji susreti su obilježeni baš time da sudjeluju ne samo djeca, krizmanici, nego i roditelji, a to ima smisla jer ova godina je proglašena „Godinom obitelji” u našoj biskupiji i tu je naglasak na obitelj. Rekao bih i da su mladi bili puno sabraniji nego kada su sami, jer kada znadu da su uz njih i roditelji onda su mirniji, a i to je još jedna poruka kako su roditelji važni, ne samo da šalju djecu u crkvu, nego i da budu s djecom u crkvi.” – kazao je biskup nakon susreta.

Još je naglasio: „Kada obilazim po Župama vidim da su manje brojne zajednice mladih, pa onda po školama je i manje djece i to je sigurno razlog za brigu, ali i za molitvu i neku akciju. Preporučio bih upravo to da se naše obitelji ne predaju i da se ne daju stalno „bombardirati” nekim pesimizmom , nego da vjeruju i da se bore, a Bog će dati svoj blagoslov i vjerujem da možemo nadvladati trenutne teškoće.”

Portal53.hr

Pin It on Pinterest