3. lis 2011.

U ponedjeljak 03. listopada mons. dr. Vlado košić  sisački, biskup susreo se u prostorijama Pastoralnog centra Katedralne župe s ravnateljima osnovnih i srednjih škola sa područja Sisačke biskupije.

Na samome početku mons. Košić pozdravio je sve prisutne ravnatelje i predstavio novu Predstojnicu Katehetskog ureda. Nakon pozdrava nova predstojnica , s. Smilja Čirko održala je predavanje na temu: Osvrt na dvadeset godina vjeronauka u školi. Između ostalog s. Čirko je rekla:  „Crkva u Republici Hrvatskoj opredijelila se za model konfesionalnog katoličkog vjeronauka i sa radošću možemo zaključiti kako je vjeronauk sa svojim odgojnim i obrazovnim sadržajima u ovih dvadeset godina ispunio i dalje ispunjava svoju zadaću, jer je usmjeren na vrednote koje i sam Nacionalni okvirni kurikulum (NOK) u svom dokumentu donosi.  Sadržaj dokumenta usmjeren je na cjeloživotno učenje, definira odgojne vrijednosti, ciljeve i kompetencije i obvezuje sve nas da u skladu s tim ciljevima djelujemo. Sam vjeronauk sa svojim duhovnim sadržajima usmjeren na vrednote koje ovom našem potrošačkom mentalitetu nedostaju, on postaje važna poveznica s obitelji koja  bi trebali biti nositelji svih tih vrijednosti. Moje osobno saznanje je kako je odgoj za duhovne vrijednosti  u  ovom našem društvu u javnim medijima jako malo zastupljen, a kako se u odgojno obrazovnom  sustav u kojem sudjeluje i katolički vjeronauk jako puno radi“.

Nakon predavanja mons. Košić najavio je SHKM koji će se održati u Sisačkoj biskupiji i zamolio za pomoć ravnatelja oko smještaja mladih. Susrtet je završen sa otvorenom diskusijom i razgovorom između mons. Košića, ravnatelja i Predstojnice Katehetskog ureda

 

ravnateji

ravnatelji

Pin It on Pinterest