2. srp 2023.

I drugi dan ovogodišnjeg Mladifesta, subota 18. lipnja, bio je bio je veoma sadržajan i bogat, a otvorila ga je Tihana Čulinović koja je predstavila Molitvenu zajednicu „Vjera i svjetlo“ iz Siska. Slijedilo je predstavljanje molitvenog pokreta „40 dana za život“ čije je poslanje okupljenima približila Dijana Brozović, te svjedočanstvo bivšeg vaterpolo reprezentativca Vedrana Jerkovića.

Brojnim okupljenima svjedočio je i dugogodišnji voditelj Mladifesta u Međugorju fra Marinko Šakota, a katehezu o povezanosti franjevaca i Blažene Djevice Marije održao je fra Marin Karačić.

Misno slavlje drugoga dana predvodio je fra Marinko Šakota koji je u svojoj homiliji progovorio o snazi vjere. Fra Marinko se zapitao zašto Isus upravo u današnjem Evanđelju po Mateju toliko naglašava važnost vjere te odgovorio da je to zato što Bog nas ljubi kao onaj milosrdni otac iz prispodobe koji je primio nazad svog izgubljenog sina. Propovjednik je poručio i kako je Božja ljubav tolika da ju mi možemo tek naslutiti i da je veća je od svih naših grijeha i slabosti te nas on nikada neće napustiti. Na kraju je zaključio kako nam je Bog dao mogućnost izbora u svom životu, a vjerovati znači izabrati upravo Gospodina.

Nakon mise slijedila je molitva krunice koju su predvodile sestre iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, a dan je završen koncertom duhovne glazbe fra Marina Karačića i Dominika Lučića.

Pin It on Pinterest