10. tra 2017.

Nakon večernje svete mise na Cvjetnicu ispred crkve Sv. Lovre u Petrinji izveden je glazbeno scenski prikaz pod nazivom Pasija – Mač boli.  Prikaz Isusove muke i uskrsnuća od 2011. godine izvode članovi katoličke udruge Marijina legija. Nakon prikaza đakon Vedran Pejak Pašić je rekao kako su svi koji su gledali bili sudionici jednog lijepog događaja koji se uprisutnio na početku Velikog tjedna kada se slave najveća otajstva kršćanske vjere: „I zaista tko je gledao i bio prisutan na scenskom prikazu Pasije – Isusove muke mogao se vratiti 2.000 godina unatrag. Izuzetno lijepo i skladno pripremljen prizor Isusove muke koji nas uvodi u Veliki tjedan i u ona otajstva koja mi kršćani katolici slavimo, najveća otajstva naše vjere.“

Zahvalio se članovima Marijine legije i svima koji su se uključili da bi uprizorili Isusovu muku i uskrsnuće. Pasiju je režirao vjeroučitelj iz Prve osnovne škole u Petrinji i član zajednice Vlado Sučec. Pasija je u petak izvedena u Viduševcu, a u srijedu će biti izvedena u Karlovcu. Na pitanje da li je ova izvedba najzahtjevnija zbog nastupa pred domaćom publikom, vjeroučitelj Sučec odgovara kako ih najveća trema hvata u Petrinji: „Ali ono što je važno je da mi to ne radimo radi sebe nego radi One i radi Onoga koji su izvršili naše spasenje, izvršili to djelo otkupljenja što ćemo vidjeti u ovom scenskom prikazu koji se zove Mač boli.“, rekao je Sučec.

Nakon što je Pasija izvedena u Viduševcu i u Petrinji slijedi izvedba u Nacionalnom svetištu sv.Josipa u Karlovcu na Veliku srijedu.

Pin It on Pinterest