2. lis 2020.

Štićenici i djelatnici caritasove kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu tradicionalno su u srijedu, 30. rujna proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Vinka Paulskog. Svečano misno slavlje u kapelici Kuće predvodio je vlč. Saša Jozić povjerenik za bolesnih i starijih osoba Sisačke biskupije u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Ivanom Miškićem, a nazočile su i voditeljica Kuće Sanda Sokolovski i ravnateljica Caritasa Kristina Radić.

Slavlje su uveličali sami korisnici zboraši uz instrumentalnu pratnju vjeroučitelja Andrije Kokića. U prigodnoj propovijedi vlč. Saša Jozić progovorio je o skromnom i predanom životu sv. Vinka koji je služio siromasima, napuštenim i bolesnim ljudima, pritom ne mareći za sebe i svoje potrebe. Kazao je da smo pozvani biti svjetlo jedni drugima poput svetaca koji svojim sjajem obuhvaćaju sve ljude i nesebično služiti potrebnima i bolesnima jer u takvim osobama susrećemo samog Krista.

Nakon misnog slavlja koje je sve duhovno nahranilo i obogatilo druženje je nastavljeno u ugodnom i radosnom ozračju uz zajednički objed i razgovor.

Pin It on Pinterest