7. lis 2015.

Blagdan sv. Male Terezije, zaštitnicu našeg Karmela, svečano smo proslavile 1. listopada, zajedno s brojnim njenim štovateljima, prijateljima zajednice i župljanima. Misno slavlje predvodio je don Stjepan Bolkovac, tajnik Hrvatske salezijanske provincije u Zagrebu, u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Josipom Ćorićem, svećenicima iz Sisačke i susjednih biskupija. Na samom početku slavlja, don Stjepana, svećenike, nas sestre i vjernike pozdravio je domaći župnik fra Drago Brglez.

U homiliji je don Stjepan istaknuo put svetosti sv. Terezije od Djeteta Isusa i Božjeg lica. „To je njezin Mali put koji svi možemo slijediti. To je put jednostavnosti, put običnih svakodnevnih situacija koje po ljubavi mogu postati nešto veliko. To je put ljubavnog mirisa ruže koji svatko od nas može širiti čineći mala djela ljubavi. No, ne smijemo zaboraviti da taj miris ljubavi proizlazi iz trnja naših životnih križeva koji darovani Bogu postaju preobraženi“, rekao je između ostalog propovjednik.

Nakon svete Mise don Stjepan je blagoslovio ruže koje su sudionici slavlja ponijeli kućama na spomen obećanja sv. Male Terezije da će ona s neba sipati na nas ruže Božje milosti te na poticaj da sami postanemo ruža koja će širiti miris Božje Ljubavi.

 

Pin It on Pinterest