22. srp 2013.

Župa i općina Donji Kukuruzari svečano su proslavili u subotu, 20. srpnja blagdan sv. Ilije proroka, svoga nebeskog zaštitnika. Misno slavlje u župnoj crkvi Sv. Ilije predslavio je mons. Marko Cvitkušić, kancelar sisačke biskupije u zajedništvu sa župnikom fra Stjepanom Jambrošićem i župnim vikarom fra Svetislavom Stjepanom Krnjakom, i uz prisustvo brojnih vjernika i predstavnika vlasti.

Prema riječima mons. Cvitkušića, prorok Ilija je živio siromašno, u pustinji u postu i molitvi, u vrijeme zloglasnog kralja Ahaba i još zloglasnije kraljice Izabele koji su u izabrani narod Božji uveli čašćenje poganskih božanstava Baala i Aštarte. Pozvan i nadahnut od Boga, Ilija odlučno ustaje protiv tih poganskih bogova i običaja. Znao je on što znači zamjeriti se zlobnoj kraljici i kralju, da bi ga to moglo stajati glave. Ali, on je poslan navijestiti pravu vjeru u Boga Jahvea, došao je posvjedočiti za istinu. Od svojih je sunarodnjaka tražio da donesu duhovne plodove koji odgovaraju obraćenju!

I mi smo, poput Ilije, pozvani živjeti pravu vjeru u Boga, svakodnevno svjedočiti za istinu, boriti se za održavanje moralnih načela koja proizlaze iz vjere, boriti se protiv svega onoga što Bog ne dopušta: ubojstvo nerođena djeteta, pobačaj, eutanaziju, izjednačavanje istospolne zajednice s kršćanskim brakom…

Crkveni pjevači zbor je svojim skladnim pjevanjem uveličao misno slavlje. Poslije sv. Mise i Sjednice općinskog vijeća Ilindansko slavlje je nastavljeno na obližnjem sportskom terenu.

Pin It on Pinterest