10. pro 2013.

SISAČKA BISKUPIJA
URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

10. prosinca 2013.

 

Predmet: Priopćenje povodom članka „BISKUP VLADO KOŠIĆ: ‘Vlast nam je zločinačka’ VLADA: ‘Samo nas pohvala iz Crkve može šokirati’“

Dana 8. prosinca 2013. godine na mrežnom portalu „Jutarnji List“ objavljen je članak  pod naslovom „BISKUP VLADO KOŠIĆ: ‘Vlast nam je zločinačka’ VLADA: ‘Samo nas pohvala iz Crkve može šokirati’ autora Roberta Bajrušija.

Vodeći brigu o našim vjernicima kao i cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti dužni smo reagirati i istaknuti sljedeće:

U naslovu spomenutog članka sisačkom biskupu Vladi Košiću na krajnje neutemeljen i nedopustiv način podmeće se gruba i lažna izjava: „Vlast nam je zločinačka“.

Autor ovog članka sam navodi da je „izjavu“ preuzeo iz intervjua koji je biskup Košić dao listu „Slobodna Dalmacija“, 8. prosinca 2013. godine pod naslovom „Biskup Vlado Košić: Ova vlast nije uz narod!“, autora Mate Piškora. Kada se taj intervju pomno čita, nigdje se ne može naći navedeni „citat“ koji je ovaj list stavio u naslov i podmetnuo ga biskupu Košiću.

Sisačka biskupija poslala je Jutarnjem listu demanti te se nada a će isti objaviti u sljedećem broju. Ako to ne učini Biskupija će biti prisiljena poduzeti sljedeće pravne korake koji su nam na raspolaganju.

 

Predstojnik Ureda

Stjepan Vego

Pin It on Pinterest