3. srp 2020.

Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Mladen Vidak razrješuje se službe upravitelja župa sv. Nikole biskupa i sv. Vida u Žažini, Pohoda BDM u  Starom Farkašiću, sv. Marte u Šišincu i sv. Jurja u Malog Gorici i imenuje se župnikom župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini i župe sv. Josipa u Šišljaviću. Ilija Piličić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Jelene Križarice u Vrtlinskoj i imenuje se upraviteljem župa u Žažini, Maloj Gorici, Starom Farkašiću i Šišinecu.

Mons. Zdravko Novak razrješuje se službe župnika župe sv. Kvirina u Sisku i imenuje se moderatorom biskupijske kurije u Velikom Kaptolu. Robert Jakica razrješuje se službe upravitelja župe sv. Katarine u Komarevu i imenuje se upraviteljem župe sv. Kvirina u Sisku. Mirko Režek imenuje se župnikom župe sv. Katarine u Komarevu.

Mons. Franjo Ćuk razrješuje se službe župnika župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini i župe sv. Josipa u Šišljaviću i imenuje se župnikom u župi Uznesenja BDM u Pokupskom. Antun Pećar razrješuje se službe župnika u Pokupskom i imenuje se duhovnim pomoćnikom sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji. Stjepan Levanić razrješuje se službe duhovnog pomoćnika u samostanu Sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji i imenuje se župnikom župe sv. Jelene Križarice u Vrtlinskoj.

Hrvoje Zovko razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Lovre u Petrinji i službe povjerenika za duhovna zvanja u Biskupiji i šalje se na studij liturgike u Rim. Artur Makara SCJ, razrješuje se službe župnog vikara u župi BDM Snježne u Kutini. Mario Stjepan Šikić zbog bolesti je umirovljen i poslan u Svećenički dom.

Mato Draganović, razrješuje se službe župnika župe BDM Snježne u Kutini i povjerenika za katehezu i novu evangelizaciju Sisačke biskupije i daje se na raspolaganje Zagrebačkoj nadbiskupiji. Vladimir Hren, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, imenuje se župnikom u župi BDM Snježne u Kutini.

Igor Borić, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi sv. Lovre u Petrinji. Ivan Ćorić, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u Kutini. Tomislav Antun Vojvodić, mladomisnik, šalje se na daljnji studij u Rim.

Pin It on Pinterest