24. lip 2019.

Odlukom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Milan Begić, kanonik, razriješen je službe supsidijara u katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa u Sisku i umirovljen u Svećenički dom u Sisku. Mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar, razriješen je službe moderatora Biskupijskog ordinarijata i imenovan ravnateljem Svećeničkog doma u Sisku. Ivan Ćorić, đakon, imenovan je na đakonski praktikum u župi sv. Kvirina biskupa u Sisku. Mato Draganović razriješen je službe župnika župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači i imenovan župnikom župe Majke Božje Snježne u Kutini. Josip Gregorić, umirovljeni župnik njemačke biskupije Trier, imenovan je začasnim kanonikom Stolnog Kaptola Sv. Križa. †Mladen Hokman razriješen službe župnika u župi sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima i sv. Nikole biskupa u Lijevom Dubrovčaku i zbog bolesti umirovljen. Josip Karas razriješen je službe supsidijara u župi sv. Petra ap. u Ivanić-Gradu. Stjepan Levanić razriješen je službe župnika u župi sv. Jurja i Jakova u Oborovu i imenovan duhovnim pomoćnikom u samostanu Sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji. Mr. Janko Lulić, kancelar, razriješen je službe supsidijara u župi sv. Kvirina u Sisku i imenovan za subsidijara u katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa u Sisku.

Nikola Majcen razriješen je službe župnika župe sv. Antuna Padovanskog u Voloderu i imenovan župnikom župe sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu. Mato Mihaljević razriješen je službe župnika u župi sv. Mihaela arkanđela u Ludini i upućen na bolovanje u Svećenički dom u Sisku. Dražan Mirčić razriješen je službe supsidijara u župi Pohoda BDM u Sisku i službe bolničkog kapelana u Petrinji te imenovan upraviteljem župa sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima i sv. Nikole biskupa u Lijevom Dubrovčaku. Ivan Miškić razriješen je službe župnika u župi sv. Jelene u Vrtlinskoj i imenovan župnikom u župi sv. Jurja i Jakova u Oborovu.

Mons. Zdravko Novak, biskupijski ekonom, razriješen je službe ravnatelja Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika. Dragutin Papić razriješen je službe župnika župe Majke Božje Snježne u Kutini i imenovan župnikom župe sv. Marije Magdalene u Selima kod Siska te ravnateljem Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika. Vedran Pejak-Pašić razriješen je službe duhovnog pomoćnika u samostanu Sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji i imenovan upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici. Dr. Ivan Petrović razriješen je službe upravitelja župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici i imenovan upraviteljem župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači. Ilija Piličić, svećenik Banjalučke biskupije, imenovan je upraviteljem župe sv. Jelene u Vrtlinskoj. Mato Sukalić, razriješen je službe župnika župe sv. Marije Magdalene u Selima i imenovan župnikom u župi sv. Mihaela arkanđela u Velikoj Ludini. Mario Stjepan Šikić imenovan je supsidijarom u župi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu. Marijan Štingl razriješen je službe upravitelja župe sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu i imenovan upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog u Voloderu.

Pin It on Pinterest