24. ožu 2014.

Predstavnici Sisačke biskupije sudjelovali su protekloga tjedna na seminaru “Šanse za ruralni prostor u Europi” održanom u  mjestu Wies u Njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj. Seminar su organizirali Augsburgška biskupija i organizacija Katholische Landvolk Bewegung, a glavna tema bila je vezana za ruralne regije koje u svojoj raznolikosti oblikuju lice Europe, predstavljaju očuvanje identiteta kršćanske kulture i vrijednosti.

Na seminaru su sudjelovali voditeljica Ureda za kulturu Biskupije gđa Spomenka Jurić, župnik župe Osekovo vlč. Nedjeljko Pišković i župnik petrinjske župe Preobraženja Gospodnjeg vlč. Josip Karas, a zajedno s domaćinima i predstavnicima drugih kršćanskih zajednica iz EU poticana je suradnja i razmjena ideja, međusobno motiviranje i umrežavanje, te su pokazani primjeri dobre prakse financiranja iz fondova. Predstavljeni su novi pravilnici Europske unije za razvoj ruralnog prostora 2014. – 2020., regionalne razvojne strategije, a osobito važna i poticajna predavanja bila su vezana za suradnju župa i lokalnih samouprava u službi čovjeka.

Stečeno znanje prenijet će se na župe Biskupije, radi uključivanja u Europske strategije i perspektivnog razvoja ruralnih prostora.

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest