14. stu 2014.

Predstavljanje knjige „Hrvatska u raljama djece komunizma“ novinara i publicista Tihomira Dujmovića održano je u četvrtak, 13. studenoga u prepunoj Dvorani sv. Ivana Pavla II., u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Andrija Hebrang i autor, a dijelove iz knjige čitao je dramski umjetnik g. Vinko Kraljević.

Uz brojne Siščane predstavljanju su nazočili sisački biskup Vlado Košić, kancelar Marko Cvitkušić i župan Sisačko-moslavačke županije, g. Ivo Žinić.

Ova, šesta knjiga Tihomira Dujmovića na gotovo 400 stranica donosi detaljnu analizu dosadašnje vlasti „kukuriku“ koalicije i mandata aktualnog Predsjednika. Dujmović progovara i o reakciji vlasti na oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču, slučaju „Lex Perković“, kako su strane banke i aktualna Vlada izvele drugu privatizaciju, o odnosu prema „regiji“ te brojnim drugim pitanjima. Kraj knjige pod naslovom „Idealizam kojeg više nema” autor posvećuje Zvonku Bušiću.

Govoreći o knjizi, recenzent dr. Hebrang kazao je kako je autor u svojim analizama temeljit, itekako poznaje činjenice i kroz njih polako stvara mozaik kojim objašnjava u kakvoj se situaciji Hrvatska nalazi danas. Hebrang je ovo djelo nazvao knjiga istine o Hrvatskoj, koja daje odgovor na ključno pitanje: gdje se izgubila ponosna i prosperitetna Hrvatska iz 90-ih godina 20. stoljeća? Hebrang je upozorio, dajući brojne primjere, kako je Hrvatska danas doista u raljama djece komunizma koji pokušavaju izbrisati temelje na kojima je nastala, te ju tako srozavaju na političko, moralno i ekonomsko dno.

Dujmović je istaknuo kako protekle četiri godine vlast u Hrvatskoj pokazuje da djeca komunizma nisu sposobna upravljati hrvatskom državom jer im to ne dopušta svjetonazor, a nemaju niti emocija za Hrvatsku. Po njegovim riječima bivši komunisti i njihova djeca uvukli su se u sve pore hrvatskog društva i nema segmenta kojega oni nisu preuzeli, te sada u potpunosti drže vlast u svojim rukama. „Pokažite mi jednog tajkuna, pokažite mi jednog direktora, jednu instituciju i jednog glavnog urednika u medijima koji ne stiže iz redova komunista ili njihove djece“, naglasio je Dujmović te upozorio kako će u slučaju da ova politička opcija dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam.

Na kraju, gostima je na dolasku zahvalio biskup Košić. Pozvavši okupljene da mole za Domovinu biskup je istaknuo kako vjeruje da ipak dolaze bolja vremena za Hrvatsku.

 

Pin It on Pinterest