14. ožu 2012.

Predstavljanje Zbornika radova „Antiquam fidem“ s istoimenog Simpozija o Sisačkoj biskupiji održano je u srijedu 14. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu. U prepunoj dvorani, uz brojne svećenike Ivanićgradskog dekanata predvođene generalnim vikarom Sisačke biskupije mons. Josipom Ćorićem, predstavljanju su nazočili i gradonačelnik Ivanić-Grada Boris Kovačić, zamjenik gradonačelnika Ilija Krištić, potpredsjednica Gradskog vijeća Gordana Kanić, načelnik općine Kloštar Ivanića Zlatko Golubić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad Palma Klun Posavec

Zbornik su predstavili urednici Spomenka Jurić, Darko Tepert i sisački biskup Vlado Košić, a predstavljanjem je moderirala voditeljica Ureda za socijalni nauk crkve Sisačke biskupije Valentina Kanić. Urednici Zbornika ukratko su predstavili svaki pojedini rad ističući vrijednost istih koja obuhvaća razdoblje od vremena drevne Siscije do suvremene povijesti 20. stoljeća, a završava radom biskupa Košića „Sisačka biskupija danas“.

Na kraju predstavljanja okupljenima se obratio biskup Košić koji je zahvalio urednicima i organizacijskom odboru Simpozija koji su omogućili njegovo nastajanje. Biskup je ovom prigodom najavio da će na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza proglasiti dva Marijanska svetišta Sisačke biskupije, u Gorama i  Kloštar Ivaniću.

Predstavljanje je uveličao i Vokalni ansambl Milka Trnina na čelu s voditeljicom Brankom Bubalo-Paliska.

Pin It on Pinterest