8. stu 2012.

SVIM ŽUPNICIMA /UPRAVITELJIMA ŽUPA U SISAČKOJ BISKUPIJI

 

Poštovani gospodine!

Na nedjeljnoj misi s narodom 11. studenoga 2012. u Molitvu vjernika dodajte zaziv:

ZA PRAVEDNU PRESUDU HRVATSKIM GENERALIMA NA SUDU U HAAGU, MOLIMO TE!

Taj zaziv ponavljajte svaki dan sljedeći tjedan, do petka 16. studenoga o.g. Pozovite u oglasima u nedjelju 11. XI. vjernike da se ovaj tjedan osobito mole na nakanu: za oslobođenje generala Ante Gotovine i Mladena Markača. U četvrtak pak, 15. studenoga– ako imate večernju Misu, tada poslije sv. Mise – organizirajte euharistijsko klanjanje na nakanu: za Domovinu te pravednu presudu hrvatskim generalima. Pozovite vjernike i na post i druga dobra djela taj dan.

Protumačite vjernicima da ovo što se događa u Haagu nije samo suđenje našim generalima nego Hrvatskoj, a to znači svima nama i našoj budućnosti.

Ovo je vrijeme koje zahtijeva jedinstvo svega našega naroda jer živimo u doba kada se sve vrijednosti nastoje izokrenuti i nametnuti neka „istina“ koja ne postoji, ali kojom bi se mogao podjarmljivati naš narod i nametati mu volju moćnika koji ne žele dobro hrvatskome narodu ni Katoličkoj Crkvi. Naše jedinstvo u molitvi i zajedništvu može osujetiti te planove. „Mnogo može žarka molitva pravednikova.“ (Jak 5,16)

Sv. Pavao nas potiče – i tome se pridružujem i ja ovim poticajem svima vama, dragi moji vjernici: „Preporučujem prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice za sve ljude, za sve koji su na vlasti da provodimo miran i spokojan život u svoj bogoljubnosti i ozbiljnosti.“ (1 Tim 2,1-2)

Vaš biskup †Vlado

Pin It on Pinterest