7. svi 2013.

PISMO SVEĆENICIMA SISAČKE BISKUPIJE

 

Predmet: POTPISIVANJE PETICIJE ZA REFERENDUM O BRAKU

12., 19. i 26. svibnja 2013.

 

Poštovani gosp. Župniče /Upravitelju župe!

 

Ovime Vas obavještavam da će u nedjelje 12., 19. i 26. svibnja ove godine građanska inicijativa „U ime obitelji“ skupljati potpise za peticiju o raspisivanju referenduma o obitelji. Katolička Crkva svesrdno podupire ovu inicijativu te Vas ja molim da omogućite članovima te inicijative, a i da im pomognete, da organiziraju potpisivanje te peticije u župnim prostorima, ispred crkve i kapela spomenutih dana. Za to sam im dao i pismenu suglasnost te oni smiju to činiti – dakako ne u crkvi, ali ispred crkava i kapela, a ako treba i u župnim pastoralnim dvoranama – naime, prikupljati potpise za referendum. Referendum, koji se potpisom traži, zahtijeva unošenje u Ustav RH formulacije da je brak zajednica muškarca i žene.

Stoga molim i da na kraju misa s narodom u spomenute nedjelje pročitate ovaj poticaj svojim vjernicima:

DRAGI VJERNICI, POZIVAM VAS DA POSLIJE SVETE MISE POTPIŠETE PETICIJU ZA BRAK, ŠTO ORGANIZIRA INICIJATIVA „U IME OBITELJI“, A ŠTO SVESRDNO PODUPIRE I HBK I NAŠ BISKUP.

Uz te riječi dobro je dati i neke tehničke upute, gdje se to odvija, te kako – za to treba uz potpis i ponijeti svoj JGMB i upisati ga (ili OIB).

 

S poštovanjem!

 

 

mons. Vlado Košić

biskup sisački

Pin It on Pinterest