19. stu 2013.

Prije posljednjeg ispraćaja g. Željka Nenadića na groblju Sv. Benedikta obitelj, prijatelji, stranački kolege, ljudi iz političkog, kulturnog i svekolikog javnog života okupili su se u Velikoj dvorani Hrvatskog doma na komemoraciji. Nakon uvodnih riječi koje su podsjetile na sve ono čim se bavio tijekom života uslijedili su prigodni govori. Ravnatelj Srednje škole Petrinja Ante Balen govorio je o razdoblju u kojem je Željko Nenadić bio profesor matematike i fizike u Srednjoj školi Petrinja, prijatelj iz sporta Zdravko Matić, predsjednik Rukometnog kluba Petrinja i RK Veteran je podsjetio na njegov sportski rad, umirovljeni časnik Hrvatske vojske Josip Gavranović je približio ratne dane, a u ime HDZ-a obratio se povjerenik gradske organizacije HDZ-a Željko Tonković koji u zadnje vrijeme kroz politiku bio među prvim suradnicima Željka Nenadića.

Na kraju okupljenim se obratio sisački biskup Vlado Košić ističući doprinos Željka Nenadića Crkvi: “Mogu reći da sam u njemu našao sugovornika i dobrog partnera za one planove koji su bili u interesu Crkve, a on je kao gradonačelnik prepoznao da su to planovi u interesu grada i građana Petrinje.”

Biskup je tako ispričao da je upravo Željko Nenadić dao prijedlog za mjesto gdje će se uskoro graditi župna crkva župe Preobraženja Gospodnjega. Osim toga pomogao je gradnju crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori, a imao je i sluha za nabavku i rekonstrukciju orgulja za crkvu Sv. Lovre u Petrinji.

Biskupov govor u cijelosti

Na kraju biskup je poručio i kako je za njega g. Nenadić bio odlučan čovjek, javni djelatnik koji je volio svoju Domovinu i svoj grad Petrinju, koji je nastojao činiti dobro i pomagati one koji su mu bili povjereni.

Željko Nenadić pokopan je danas na groblju svetog Benedikta, gdje je pogreb je predvodio sisački biskup Vlado Košić uz sudjelovanje brojnih svećenika sisačkog i petrinjskog kraja.

M.F./Portal53.hr

Pin It on Pinterest